RobinJansson

Julklapparna då

Ni som regelbundet läser den här bloggen vet att jag har ägnat senaste veckorna åt nostalgitripper gällande julklappar. Ni, kära stammisar, vet dessutom att jag sällan ger upp ett vinnande koncept. Därför tänkte jag givetvis tillåta mig själva att ge mig hän åt nostalgin ännu en gång. En sista gång innan julen faktiskt är här, för då kommer jag ta en skrivpaus.

 

De senaste gångerna ni har hört från mig har jag alltså återgett vilka julklappar som har hamnat på första plats under de senaste åren. Jag har nu nått ner till år 2010, och då tänker ni ”Låt höra 2009 nu då”. Men där förtar ni er! Ni som regelbundet läser den här bloggen borde också veta att jag, då och då, gör det oberäkneliga. Så nu ska jag vara helt crazy och börja från andra hållet. Jag ska nämligen redogöra för vilken av alla julklappar som ansågs bäst år 1988. Året då tävlingen (eller vad fan det är) började. Pass på!

 

1988

 

Den första av alla julklappar som fick ta emot den märkvärdiga utmärkelsen var bakmaskinen. Det känns otroligt gammaldags och det påminner om hur många år det faktiskt har gått sedan dess. Bakmaskin känns som en uråldrig maskin i en värld av smartphones och smartklockor. Men på den tiden var den bäst av alla julklappar, glöm aldrig det!

 

1989

 

Alla vi som är uppvuxna i början av 90-talet känner till att det alltid var någon gammal moster som filmade allting som skedde. Kanske hade denna moster fått sin videokamera under julen 1989, för då var den nämligen mest poppis av alla julklappar. Videokamera är förstås också en mackapär som kan tyckas ålderdomlig och gammaldags. I synnerhet i en tid då alla människor har en kamera i sina telefoner. En kamera som dessutom är betydligt bättre än de som blev utsett till bästa julklappen av alla.

 

1990

 

Nu händer det grejer i det kulinariska Sverige, minsann! 1990 gick priset till inget annat än Wok-stekpannan. En succé, om ni frågar mig. Jag minns att mina föräldrar wokade allt möjligt när jag växte upp. Otroligt smarrigt. Därför har jag inga som helst problem med att förstå varför den blev utsett till den bästa av alla julklappar på den tiden. Länge leve woken.

 

Och ja, länge leve julklappar och kanske också utnämningen av den allra bästa av dem. Personligen har jag aldrig dragits åt att köpa den av alla julklappar som vinner en popularitets-tävling. Men kanske gör andra människor det.

 

Nu ska jag som sagt ta ett uppehåll till efter julledigheten. Jag hoppas att ni alla får en fantastisk jul, fantastiska julklappar och ett underbart nyår. 

 

Vi hörs igen 2020!

 

God jul och gott nytt år!

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas