RobinJansson

Väderskydda Stockholm!

Kan någon sätta ett stort väderskydd över hela Stockholm? I alla fall fram till att det blir lite varmare igen. Jag börjar bli så otroligt less på vädret som vi har haft under de senaste månaderna. Det lär jag ju knappast vara ensam om heller. För er som, precis som jag, gillar att klaga på vädret och har yttrat ert missnöje till nära och kära. Känner ni också igen det här argumentet?

 

- ”Ja, men tänk på hur torrt och otäckt det var under sommaren 2018. Det är väl skönt att det regnar lite.”.

 

Ja, jag håller med om att det var för torrt, och för varmt! Men det måste väl inte regna och snöa varannan dag bara för att det var så varmt för 8 månader sedan. Någon annan sa till mig att ”det kanske är moder natur som ger tillbaka på oss?”. Det vore ju väldigt typiskt i så fall. Jag har försökt leva klimatsmart i 10 år. Allt jag vill ha är lite sol och värme, som avbrott från regnet. Det piskar faktiskt mot min ruta nu när jag skriver detta. Mitt väderskydd är mitt fönster, och det låter verkligen som att det ska gå sönder!

 

Jaja, det är väl inte mycket att göra antar jag. När jag gick ner till Coop i snålblåsten tidigare idag slog det mig att jag var genuint avundsjuk på ett gäng byggarbetare. De arbetar förvisso utomhus i det här vädret, men de stod åtminstone under ett heltäckande väderskydd, vad jag kunde se. Lyckostarna! Jag spatserade förbi och försökte gömma ansiktet i min sjal. ”Jävla väder”, hörde jag mig själv mumla samtidigt som jag tänkte att jag också gärna hade haft ett väderskydd över skallen på min promenad.

 

Jag överdriver förstås, för att skapa lite komisk effekt. Jag förstår också att det bara är att bita ihop och stå ut. Snart kommer värmen säkerligen. Snart får vi anledning att titta upp mot himlen igen, utan att riskera att få lunginflammation.

 

Tänk bara om vi hade bott i ett lite varmare land. Sverige i all ära, men ibland! Någon gång då och då. Jag lovar, om jag någon gång blir mångmiljardär så ska jag göra slag i saken. Då ska jag införskaffa ett stort och tätt väderskydd som täcker hela Stockholm under de kallaste månaderna!

 

Vänta och se!

Hej så länge!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas