RobinJansson

Naprapat i Södertälje till slut

Jag kan inte minnas någon tid då min pappa inte har klagat över krämpor. Det går inte, hur mycket jag än försöker, att komma på hur en sådan verklighet skulle se ut. En verklighet då pappa inte sitter stånkar och stönar när han reser sig ur soffan. Eller där han svär högljutt varje gång han ska kliva ur sin, av någon dum anledning, väldigt låga bil. För att inte tala om hans jämranden när han kliver upp ur sängen på morgonen. Herregud vilket oväsen vi har stått ut med genom åren, jag, min mamma och mina småsyskon. Men inte gör han någonting åt det. 

 

Vi har bett honom gå till läkare och naprapater i Södertälje hur länge som helst. ”Det finns inga naprapater i Södertällje” svarar han alltid och skrockar. En reaktion som gör mig otroligt irriterad. Jag brukar ta upp min telefon och googla på naprapater i Södertälje för att visa honom att de inte bara existerar. Det ligger dessutom en inom 10 minuters gångväg från huset. Men han vägrar. Ingen naprapat i Södertälje för honom, inte.

 

...Men förra veckan hände någonting. Jag vet inte om det gör mig glad eller sorgsen eller båda två på samma gång. Pappa kunde inte komma ur bilen. Det är förstås en negativ sak att stackaren satt fast. ”Hjälp!” gapade han från uppfarten till huset. Det var nog första gången jag hörde honom använda det ordet. Han vägrade inte bara att gå till naprapat i Södertälje. Han vägrade dessutom konsekvent att be om hjälp.

 

Nåväl, väl framme vid bilen fick vi hjälpa till att baxa ut hans 130-kiloskropp ur Mustangen. Jag tog upp telefonen och googlade återigen på naprapat Södertälje och höll upp sökresultatet framför ögonen på honom. Han var röd i ansiktet av smärta och tittade på skärmen i 2 sekunder innan han vände blicken neråt och sa. ”Ok. Det finns väl naprapat i Södertälje då. Och ok, jag får väl gå dit då”.

 

Vilken otrolig seger. Jag ringde å pappas vägnar till den trevliga naprapaten i Södertälje och bokade in tid. Fredag kl 13 var vi välkomna. Eftersom detta är ett stort steg både för pappa och för vår familj överhuvudtaget så tror jag att de flesta kommer följa med till naprapaten i Södertälje.

 

Önska oss lycka till!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas