RobinJansson

Städhjälp för välbefinnande

Jag skriver ofta om mitt hektiska liv i den här bloggen. Många av er har säkert tröttnat på gnället för länge sedan, och sonar ut så fort mina internet-tårar kommer genom skärmen. Tyvärr är det inte enbart för er, kära läsare, som jag skriver mina texter. Det är också för min egen terapeutiska självbehandling. Så ni får helt enkelt acceptera att vissa inlägg kommer att vara mer befläckade av gnäll än andra. Detta är ett sådant inlägg, så till den som tycker sig ha bättre saker för sig säger jag detta: Sluta läs nu. Hej svejs!

 

---

 

Du är kvar, vad roligt! Då ska du få dagens klagan. Jag är trött på att städa och vill anlita städhjälp. Det känns som att jag aldrig någonsin har tid över för sånt jag vill göra. Allt handlar om hemmasysslor sedan Leo kom till världen. Jag städar nästan all min vakna tid, förutom när han är vaken förstås. En städhjälp hade underlättat kopiöst mycket för vår lilla familj.

 

Jag har skrivit ner de områden som jag känner att jag skulle få tid över för om vi hade anlitat städhjälp.

 

Läsning

 

Jag älskar att läsa, men jag tror inte att jag har läst en rad på 1,5 år. Man hinner helt enkelt inte när man har småbarn. Med städhjälp skulle jag kunna djupdyka i alla de böcker som jag lagt på minnet och lovat mig själv att läsa när jag får tid. Med städhjälp skulle jag kunna utnyttja läsfotöljen vi köpte för 15 000 kr, istället för att den bara står och dammar.

 

Träning

 

Med städhjälp i hemmet hade vi kunnat träna i större utsträckning än vi gör idag. Jag tycker att man alltid läser texter om hur bra träning är för välbefinnandet. Vi säger att vi ska gå ut och springa, köra magövningar på golvet, skaffa gymkort – men det händer aldrig. För att vi ska få tid över för träningen behöver vi städhjälp. Pronto!

 

Slappning

 

Den här punkten ska man bannemej inte förringa. Man måste kunna unna sig själv att slappa då och då. Men hur sjutton ska man göra det med en bäbis. Det går bara inte. Jag vill kunna titta på serier, titta in i väggen, ligga utslagen på soffan. Med städhjälp hade dessa slappnings-aktiviteter varit görbara.

 

Förutom dessa punkter finns det en till sak som jag anser skulle bli oändligt mycket bättre om vi hade städhjälp. Vi skulle inte behöva vara så arga på varandra. Det låter kanske konstigt att vi måste vara det som det ser ut nu. Men det tär på förhållandet att hela tiden behöva stressa över hemmet. Vi behöver städhjälp nu!

 

Vad tycker ni om detta? Har ni provat att anlita städhjälp? Vad tyckte ni isåfall?

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas