RobinJansson

Vår affärkonsult

Ibland leder livet fram till konstiga lösningar på problem. Detta fick jag erfara för några månader sedan när jag sprang på en affärskonsult i vårt gemensamma kök. Jag ska berätta hur det gick till, men först lite bakgrund.

 

Vi driver utbildningsverksamhet. Ja, jag behöver egentligen inte gå in på det hela mer än så. Verksamheten har pågått i snart 10 år och har, som på de flesta bolag, gått upp och ner i framgång. För ett halvår sedan kom vi ner i vår värsta svacka hittills. Då tvingades vi omvärdera hur vi skulle lägga upp arbetet framöver. Och värst av allt: Vi tvingades göra oss av med personal. Det var en jobbig tid då trivsel gick ner och arbetsmoralen sjönk parallellt. Vi var tvungna att göra något och försökte med massor av olika saker. Ingenting fungerade.

 

Sedan en dag i köket i vårt gemensamma kontor stod en kvinna som jag många gånger har hejat på. Hon frågade lite i förbifarten hur det gick för oss och jag övervägde att svara ”fint tack” men bestämde mig för att vara ärlig. Kvinnan, som tydligen var affärskonsult, lyssnade, rynkade på pannan besvärat och nickade. 

 

  • ”Låter som att ni skulle behöva en affärskonsult” sa hon. 

  • En affärskonsult? Tror du det?” frågade jag och det var säkerligen uppenbart att jag inte riktigt kände till vad det var.

 

Hon förklarade vad en affärskonsult gjorde och hur en sådan arbetade. Hon berättade att det är en person med god inblick i företagande och gruppdynamik på företag. Affärskonsulten är helt enkelt någon som vet vilka knappar som bör tryckas på när det går trögt. Jag tyckte att det lät väldigt spännande och frågade om hon visste var man kunde få tag i någon bra.

 

Hon log, ryckte på axlarna och sa att ”det här köket verkar vara en bra plats för sånt”. Jag tittade mig omkring efter någon som såg ut som en affärskonsult och insåg efter 2 sekunder att hon syftade på sig själv. ”Jag är affärskonsult. Och jag ska nog kunna hjälpa er om ni vill”. Jag skakade hennes hand och förklarade att jag gärna tog ett möte för mer info.

 

Efter mötet med den nyupptäckta affärskonsulten bestämde vi oss redan innan vi lämnade rummet. Henne skulle vi ha. Det var affärskonsulten vi behövde.

 

Vår affärskonsult vände på skutan och vi är evigt tacksamma för det.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas